• belgik

Retailers helpen retailers

Hoe samenwerking in Corona-tijden kan zorgen voor nieuwe afzetkanalenLokale supermarkt als (tijdelijk) afzetkanaal?

Alle winkels dicht. Daar zit je dan met al je producten. Bovendien is het momenteel niet zo eenvoudig om jouw doelgroep naar de webshop te leiden. Levensmiddelen krijgen nu éénmaal even de voorrang op niet-essentiële producten. En waar kan je al die consumenten vinden als ze boodschappen doen? Jawel, in de supermarkt.

Een slimme oplossing voor heel wat sectoren die NU hun producten moeten verkocht krijgen.

Dat begreep ook het beauty-merk Rituals. Zij plaatsten in enkele filialen van supermarktketens Jumbo en Albert Heijn (Nederland) tijdelijke displays met een select productassortiment (lees meer via: retailtrends.nl). Niet-essentiële producten in een omgeving brengen met essentiële producten. Slim gezien! Wie het initiatief nam weten we niet maar het is in ieder geval een schitterend idee. Volgens ons een slimme oplossing voor heel wat sectoren die NU hun producten moeten verkocht krijgen.


Inspiratiebron voor andere sectoren

De laatste weken zien we gelijkaardige initiatieven via sociale media verschijnen. Een lokale sierteeltkweker die een kar met mooie planten aan de ingang van de lokale supermarkt plaatst. Of een pralinewinkel die een hoek vrijmaakt voor een inspirerende presentatie van een naburige modewinkel. Je kan het zo gek niet bedenken, maar samenwerking loont.

19 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven