• belgik

Red de lente, koop veilig en lokaal!

The Green Community & Terrasplant.be (Vlaanderen)Online bestel- en leveringsdienst voor duurzaam geteelde planten


De sierteeltsector beleeft een vreselijke tijd. Net nu het plantenseizoen voor de deur staat is het land tot stilstand gekomen. Tonnen jong gekweekte terrasplanten, kruiden, groenten,snijbloemen etc. dreigen verloren te gaan. Kwekers die een heel jaar elke plant en bloem met liefde grootbrengen, zien hun werk en omzet letterlijk verwelken.


The Green Community ondernam meteen actie en bouwde op één week tijd een eigen online bestel- en leveringsdienst uit met lokaal geteelde planten. Bestellen kan via terrasplant.be, waarna een lokale kweker ze tot thuis aan de deur brengt. Doel van het initiatief is de schade voor duurzame kwekers in de lokale sierteeltsector te beperken. Bovendien kunnen mensen zo toch de lente in huis halen en aan de slag in de tuin.


Bloemen en planten moeten opnieuw naar waarde worden geschat, en niet aan dumpingprijzen worden verkocht.

Wie is The Green Community?


The Green Community is een nieuwe coöperatieve van 13 lokale sierteeltkwekers, opgericht in 2019. De coöperatieve wil de sierteeltsector verduurzamen en op een transparante manier heruitvinden. “Bloemen en planten moeten opnieuw naar waarde worden geschat, en niet aan dumpingprijzen worden verkocht.”, luidt het. Zo krijgen de kwekers terug een eerlijke prijs voor hun producten en opnieuw aandacht voor hun vakmanschap.


Hier Belgik'n doe je via:

www.terrasplant.be

www.thegreencommunity.be

20 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven