• belgik

Joe & The Juice

Koffie- en sapbar die alles zet op het personeel


In België opende Joe & The Juice vorig jaar een eerste filiaal in Antwerpen, maar wereldwijd zijn er al meer dan 300 vestigingen. De Scandinavische keten biedt koffie, sapjes, broodjes, etc. Op het eerste zicht lijkt het een gewone koffie- en sapbar, maar niets is minder waar. Het onderscheidende is de wijze waarop het personeel gerekruteerd, getraind en gemotiveerd wordt om elke dag het beste van zichzelf te kunnen geven.


Uniek personeelsbeleid

Bij Joe & The Juice zijn er geen saaie sollicitatiegesprekken, maar plezante praktische testen om je skills te tonen. Fun en entertainment voor de klant zijn hierbij net zo belangrijk als een lekker sapje mixen. Eens aan de slag bij Joe & The Juice wordt het personeel deel van een hechte workforce community. Wie zich verder wil ontwikkelen kan deelnemen aan een internationaal uitwisselingsprogramma in één van de internationale filialen. Een mooie kans om van elkaar te leren over de grenzen heen. Tot slot is er nog het co-housing programma waarbij personeelsleden samen een huis delen. Deze worden verhuurd aan democratische prijzen die worden bepaald aan de hand van inzet en toewijding. Hier luidt de visie: wie buiten zijn job in een aangename en stabiele omgeving woont, is gelukkiger op het werk.

Check het hele verhaal en de video via deze link.


Investeer in je personeel

Het lijkt misschien een utopische aanpak, maar Joe & The Juice heeft wel begrepen dat het geheim van een sterk concept niet enkel het product, het verhaal of het design van je winkelpunt is. Personeel kan het concept maken of kraken. Wie blijft investeren in de scholing en welzijn van het personeel, merkt dit aan de betrokkenheid en uiteindelijk aan de klanttevredenheid.

17 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven