• belgik

Hoe de grootste reis-community zichzelf opnieuw uitvindt.

Tripadvisor verrast met culturele livestreams


Doe jij dit ook?

Je bent ergens in een stad, waar ook ter wereld en wil leuk gaan lunchen.

Niets is avontuurlijker om dan je Tripadvisor-app te openen en te duwen op restaurants in de omgeving. Als je hiermee ervaring hebt ga je niet naar het adres op nummer 1, maar lees je de reviews. Je plaatst die in je eigen context, volgt je gevoel en neemt de beslissing om dit adres te gaan ontdekken. Wij hebben op deze wijze al fantastische ontdekkingen gedaan die in andere gidsen nog niet eens een vermelding kregen. Uiteraard het tegendeel, enkele tegenvallers, hebben we ook meegemaakt. Maar dat is juist het leuke aan een Tripadvisor-avontuur.

Helaas heeft Tripadvisor recent 900 mensen moeten ontslaan door de COVID-19 pandemie. 600 Mensen in de VS en nog eens 300 mensen op een andere plaatsen ter wereld. De blijvers hebben 20% van hun loon moeten inleveren. Tot hier het slechte nieuws.

Als trouw lid van de community kreeg ik vandaag een e-mail met als titel: “Genoeg van het thuiszitten? Maak een virtuele reis!”

Op reis gaan, iets nieuws leren van lokale mensen, zonder je huis te verlaten zal misschien in de nabije toekomst het nieuwe normaal worden. Niemand dacht dat werken en overleggen met collega’s van op afstand zo’n vaart zou lopen. We zijn het ondertussen al gewoon en vragen ons af of grote kantoorruimten nog wel nodig zijn? Gaat dit in de reissector ook zo gaan? Er zullen in ieder geval nieuwe mogelijkheden ontstaan die elk land en elke cultuur een stukje dichterbij zullen brengen. Je moet, met andere woorden, niet meer uit je huis om bepaalde avonturen te kunnen beleven.

Tripadvisor doet dit nu voor jou en selecteerde een paar avontuurlijke ervaringen uit het buitenland. Waarschijnlijk een soort test, maar interessant genoeg om het gevoel te krijgen dat dit merk zich volop tracht heruit te vinden. Stilstaan zou doodgaan betekenen en daar lijkt me dat Tripadvisor hier niet wil aan deelnemen.

Leer een echte Siri Lankaanse curry te maken

Zo kan je bijvoorbeeld voor € 14,50 per deelnemer een interactieve livestream volgen in Sri Lanka. Het thema is een kookcursus waar je in je eigen keuken leert een echte Sri Lankaanse Curry te maken in één uur tijd. Omdat de sessie interactief is kan de lesgever het tempo aanpassen op jouw kunnen. Het type gerecht en de benodigde ingrediënten worden op voorhand aan de deelnemer bezorgd. En het recept is zo lekker dat je het steeds opnieuw kan maken.

Op vergelijkbare manier kan je alvast enkele dansbewegingen leren en inoefenen voor je nog eens naar Griekenland kan vertrekken. Een Italiaans aperitief samenstellen om zo de ultieme happy hour op Zoom te kunnen organiseren kan ook. En indien je eerder een Harry Potter geïnteresseerde bent kan je ook vanuit je woonkamer dankzij Tripadvisor op reis door het London van de kleine tovenaar.

Het is toch schitterend om te zien hoe in elke branche, zoals hier in de reisbranche, nieuwe oplossingen worden bedacht. In 50 dagen springen we 5 jaar voorruit. Ik krijg meer en meer het gevoel dat we echt allemaal in slaap gevallen waren. Toch zeker als we zien wat deze COVID-19 periode allemaal teweeg brengt en hoe veerkrachtig sommige mensen en organisaties hierop een antwoord bieden.
LucC 4 juni 2020Meer info over dit initiatief?

https://www.tripadvisor.com/Articles-l226-Virtual_tours.html


6 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven