• belgik

Hij zou het als wielrenner gaan maken.

Veerkracht als basis van een mooi en succesvol verhaal.


Het verhaal van Tod-B

Een maatpak koop je niet elke dag, of zelfs niet jaarlijks. Alleen unieke gelegenheden kunnen voor de meesten onder ons de aankoop ervan rechtvaardigen. Bijvoorbeeld op bezoek gaan bij de koning of je pak voor op de trouwdag van je enige zoon. Wout Van Aert, de wielrenner, mocht de koning ontmoeten en ik mag binnenkort naar het huwelijksfeest van mijn zoon. Een goede reden om er eens piekfijn en perfect aangekleed uit te zien.

Zowel Wout als mezelf brachten een bezoek aan TOD-B tailoring in Herentals. TOD-B staat voor Thomas Op de Beeck: een jonge gedreven én gepassioneerde ondernemer.

Het zag er enkele jaren geleden wel helemaal anders uit voor Thomas. Hij zou het als profwielrenner gaan maken. Op 15 jarige leeftijd was hij Belgisch kampioen wielrennen. Een paar jaar later eindigde hij bij de junioren als 2de in de ronde van Vlaanderen. Gevolgd door een aantal 1ste plaatsen en ereplaatsen in verschillende ronden voor jongeren. Bovendien reed hij samen, en soms sneller, met wereldkampioenen zoals Peter Sagan en Michal Kwiatkowski. Kortom, hij werd aanzien als één van onze aankomende ronde-talenten. Zijn toekomst en loopbaan als beroepsrenner waren verzekerd. Echter, een gezondheidsprobleem bracht aan deze droom, aan zijn droom, abrupt een einde.

Maak het maar mee. Je toekomst is plotsklaps niet meer verzekerd. Je hele leven was er op gericht om als topsporter door het leven te gaan. Van de ene op de andere dag moet je omschakelen van dagelijks “op de fiets” naar dagelijks “naar het werk”.

Maar Thomas is dus duidelijk niet de persoon om bij de pakken te blijven zitten. En pak is hier het juiste woord.

Naast zijn “9 to 5” job begon Thomas zijn interesse voor mode en confectie, die hij al lang had, verder uit te diepen. De avonden waren er om lessen te volgen en in de weekends werd er gewerkt bij een kleermaker. Beetje bij beetje kregen zijn ideeën vorm en na enkele kleine projecten in de modebranche startte hij zijn eigen concept en eigen merk.

Uiteindelijk richtte Thomas TOD-B tailoring op. Het merk TOD-B tailoring is Thomas’s eigen creatie. Een merk dat ervoor zorgt dat mensen, vooral mannen momenteel, op hun maat een maatpak kunnen aangemeten krijgen. Een maatpak volledig op eigen maat dat tot in de laatste details volledig gepersonaliseerd kan worden op eigen stijl en smaak.

De aankoop van een maatpak bij TOD-B tailoring is een beleving op zich. Een heel proces waar je als persoon centraal staat. Een gevoel dat uniek is en dat ik bij het kopen van kleding nog nooit had ervaren. In het maken van de keuzes staat Thomas je bij met raad en daad. Hij zorgt ervoor in alle rust en sereniteit, zonder zich op te dringen, dat je de juiste beslissingen neemt. Hij is nog maar juist 30 jaar oud maar geeft je het gevoel dat hij al meer dan 30 jaar ervaring heeft.

Omdat ik het weet zag ik tijdens het opnemen van mijn maten de voormalige wielrenner naast mij staan. Hoofd en schouders iets naar beneden, onderrug recht, staat hij krom gebogen naast je voor de grote spiegel. Het doet me denken aan de kampioen die hard aan zijn stuur trekt en door regen en wind klieft om zijn achtervolgers af te schudden die hem willen beletten om de zoveelste ronde te winnen. Maar hier moet er niet gewonnen worden. Hier is de klant de winnaar en dat heeft Thomas goed begrepen.

Buiten Wout Van Aert hebben een aantal andere beroepswielrenners ondertussen ook vandaag de weg naar Thomas gevonden. Ik denk dat dit niet is omdat ze een oud-collega willen steunen. Neen, ik denk eerder omdat we hier te maken hebben met een ander soort kampioen.

De toekomst zal het uitwijzen.


LucC 19 juni 2020Meer info over Tod-B?

https://www.tod-b.com

https://www.facebook.com/todbtailoring

https://www.instagram.com/todbtailoring/


31 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven